De Koster

Pyrotechnische Evenementen

                        de Lopensaet 13, 8252 KL Dronten (NL) Tel: +31 (0)321-382119,

Fax: +31 (0)321-380537, GSM: +31 (0)6-53 407624,

Email: rondekoster@pyro.nl

 ron.jpg (7026 bytes)

 
De Koster Pyrotechnische Evenementen.

Geleid door Ron en Petra de Koster, ondersteund door een enthousiast team van medewerkers.

Wij zijn in 1985 begonnen met de verzorging van vuurwerkevenementen, in deze 14 jaar is onder onze leiding een produkt neergezet dat internationaal wordt gerespecteerd door zowel opdrachtgevers als collega's. Uiteraard staan bij de Koster Pyrotechnische Evenementen, kwaliteit en serviceverlening hoog in het vaandel.

Wat is precies een pyrotechnicus?

"Ja, vroeger werd dit aangeduid met een 'vuurwerkafsteker', maar tegenwoordig kunnen we gerust spreken van een pyrotechnicus, iemand die zich bezighoudt met het organiseren van vuurwerk evenementen,".

Waar zit het verschil in ons bedrijf?

"In het algemeen worden veel vuurwerken gewoon met de hand afgestoken, bij ons is dat ondenkbaar, wij schieten altijd electronisch zodat wij een beter overzicht krijgen van wat er om ons heen gebeurt in verband met de veiligheid van zowel de medewerkers als de toeschouwers. Daarnaast schieten wij vaak vuurwerk per computer. "hiervoor wordt in eigen beheer de benodigde software ontwikkeld. Bij gecompliceerde projecten is per computer schieten noodzakelijk om compatible met de regie te zijn. Een pyrotechnicus moet meer en meer commercieel onderlegt zijn om op niveau te communiceren met opdrachtgevers. Tevens zal hij zich ook moeten verdiepen in allerlei wetgeving en bepalingen o.a. ADR /IMO /IATA en diverse brandweer voorschriften, waarvan de meeste diploma's reeds in ons bezit zijn.

"Het allerbelangrijkst is dat je instant creatief moet zijn om zodoende op diverse locaties de wensen van de opdrachtgever ten uitvoer te brengen".


Hoe bedoel je moeilijkere projecten?

"Onlangs hebben we een klus gedaan in de haven van Rotterdam, de locatie was niet praktisch en tevens groot, we hebben dat opgelost door een zenderverbinding te maken gekoppeld aan 3 speciaal gemaakte vuurwerkcomputers die weer synchroon liepen onderling alsmede synchroon met de timecode van de muziek. Ook veel binnenprojecten vragen steeds meer om hoogwaardige kennis van de hedendaagse techniek, je bent constant in ontwikkeling en aan het ontwikkelen. Het grote voordeel is dat je zeer specialistisch wordt en daarmee de concurrentie achter je laat en veel vertrouwen geniet van regelmatige opdrachtgevers/organisatie bureau's."

Zijn er dan nog uitdagingen over?

Ja, er zullen steeds meer van dit soort evenementen komen dus daar ligt een grote uitdaging, maar voor ons geldt eigenlijk maar één uitdaging en dat is een tevreden opdrachtgever. Een andere uitdaging die wij willen noemen is dat bij menig evenement vuurwerk als sluitpost op de begroting wordt gezien en daar dus als eerste wordt geschrapt. Terwijl als je aan iemand vraagt wat hem is bij gebleven bij een evenement of wat hij als zeer positief en opmerkelijk heeft ervaren dit 9 van de 10 keer wordt beantwoord met: "Het spectaculaire vuurwerk..." In het buitenland is dat anders, daar mag het wat kosten, wie kent bijvoorbeeld niet de grote vuurwerken in Frankrijk? Gemeente en middenstand stellen probleemloos een budget op van hfl. 50.000,= of meer, ze kunnen rekenen op een geweldige (toeristische) uitstraling met 20.000 of meer bezoekers, die allemaal moeten parkeren, eten, drinken, winkelen, overnachten etc. Laten we eerlijk zijn wat kost nou helemaal een vuurwerk van hfl. 25000,= per persoon als er gemiddeld 10.000 bezoekers op af komen,

Hfl. 25000,= gedeeld door 10.000 bezoekers is slechts hfl. 2.50 per persoon voor de duur van ca. 20 minuten, hetgeen overeenkomt met een kleine versnapering of zelfs minder dan de meeste parkeermeters bij u op de hoek. Kortom ver beneden de prijs van andere vermakelijkheidsdiensten met een zo brede uitstraling.

Wederverkoop van :

De koster Pyrotechnische Evenementen is tevens leverancier van diverse merken zoals Pyrotec, Precision, Mpa en Le-Maitre producten.

Webmaster Wim G. Storm
Copyright © 1999, Storm Advies Bureau. - All rights reserved.